2010. február 17., szerda

Kedves, tapasztalt "vad" szakácsok!


Tanácsért fordulok hozzátok:
Férjem kapott 2 db vadnyuszit, amiből vadast szeretnék főzni.
Google barátom adott is néhány receptet, de mindegyik úgy kezdődik: "pácoljuk a nyulat 3-4 napig."

De mibe?

Több helyen répás-zöldséges levet írnak. De nem tudom, az annyira nem szimpatikus.

Csak úgy simán nem lehet vadasnak megfőzni, mint a marhahúsból szokás?

Előre is köszönöm a jó tanácsokat!

3 megjegyzés:

Max írta...

Szia Snöcy!
Pácolni elvileg azért kell, hogy a hús szerkezete megpuhuljon.
Mi úgy szoktuk csinálni, hogy nem pácoljuk, hanem viszonylag kicsi darabokra vágjuk, és egy kicsit tovább főzzük. A zöldséget csak akkor tesszük hozzá, amikor már félpuha a hús, így nem fog péppé főni. Ha van kuktád vagy gyorsfőzőfedőd/edényed, akkor azzal lényegesn könnyebb.
Sok sikert!
Ha segíthetek valamiben, csak írj!

Bouillabaisse írta...

A vadakat nedves pácban szokták érlelni úgy 3-4 napig. Ehhez zöldségekből, zöldekből, citromból, narancsból, hagymákból, babérlevélből, kakukkfűből, borókából, borsból kell egy páclevet főzni (mint a zöldségalaplénél), majd visszaforralni a felére. Ebbe rakni a nyuszit, s 1-2 naponta érdemes megforgatni.

Snöcy írta...

Köszönöm a segítségeteket!