- 16 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 csg vaniliás cukor
- 1 csg sütőpor
- 1,5 dl olaj
- 12 dkg tejföl
- 8 dkg darált dió
- 12 dkg reszelt sárgarépa
- 1/2 citrom reszelt héja
- pici fahéj
- csipetnyi só
- jó fajta barack lekvár
- marcipán a díszítéshez
Mikor kihült, a mélyedésekbe házi barack lekvárt töltöttem, és marcipánnal díszítettem.
A muffin forma mélydéseit a férjem által gyártott, kb colás üveg kupaknyi cső darabocskáknak köszönhetem, amiket alufóliába csomagolva, vajjal, liszttel megkenve a formák aljára tettem, majd erre kanalaztam a masszát. Mikor megsült ezeket csak kivettem és kész volt a lyuk.
Ebből a mennyiségből 17 db tortácska készült.

2 megjegyzés:
Milyen jók!...és milyen tavaszias vagy :))
Ez milyen jó ötlet :) És lehet ezerféleképpen variálni.
Megjegyzés küldése