
Piskótához:
- 5 tojás
 - 10 kanál cukor
 - 5 kanál víz
 - 9 kanál liszt
 - 1 kanál kakaó
 - fél csg sütőpor
 
- 1 üveg magozott meggybefőtt
 - 1/2 l meggylé
 - 1 csg vaniliás pudingpor
 - 6 dl Hulala
 - 1 dl tej
 - 2 csg habfixáló
 
A piskótához a tojásokat a cukorral és a vízzel habosra keverjük,majd óvatosan beleforgatjuk a kakóval és sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt torta formába öntjük,és előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük.HA kihűlt 3 részre vágjuk.
Közben a meggyet leszűrjük,a levét kiegészítjük fél literre és megfőzzük benne a pudingport.Pici rummal is ízesíthetjük,és ha nem elég édes a meggylé,kevés cukrot is tegyünk bele.
Belekeverjük a meggyet és hülni hagyjuk.
A tejszínt a tejjel kemény habbá verjük,menet közben belekeverjük a habfixálót.
Az első réteg piskótát megkenjük a meggyes krémmel,majd a tetejére tejszínt kenünk.Rátesszük a következő piskóta lapot,arra is meggyes krém,majd tejszin kerül.Az utolsó piskóta lapot is a tetejére tesszük,bevonjuk tejszinnel és díszítjük kedvünk szerint.


1 megjegyzés:
finoooom
Megjegyzés küldése