2009. február 14., szombat

Bakonyi harcsapaprikás


  • kb 10-12 kisebb szelet harcsa filé
  • 60 dkg gomba
  • füstölt szalonna
  • 1 fej vörös hagyma
  • kb 1,5-2 dl tejföl
  • liszt
A halszeleteket besóztam.Amíg álltak a sóban a gombát megpucoltam ,felszeleteltem.A szalonnát kiolvasztottam,és kiszedtem a zsírból.A halszeleteket lisztbe forgattam,és a szalonna zsíron mind két oldalukat hirtelen megsütöttem.Kiszedtem ,és a fennmaradt zsírban az apróra vágott hagymát megdinszteltem.Rádobtam a gombát,picit sóztam,megszórtam pirospaprikával,és addig pároltam,míg levet engedett.Beletettem a halszeleteket,és puhára főztem.Tejfölös habarással besűrítettem.

Orsó tésztával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések: