2009. február 6., péntek

Túrós derelye


  • 80 dkg héjában főtt krumpli
  • 30-40 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • pici só
  • 25 dkg túró
  • 1 csg vaniliás cukor
  • 6-8 dkg cukor
  • 1-2 evőkanál búza dara
  • olaj,prézli
A prézlit kevés olajon megpirítjuk.

A krumplit összetörjük,1 tojással ,2 evőkanál olajjal és a liszttel összegyúrjuk.A túrót 1 tojással,vaniliás cukorral,cukorral és a darával összekeverjük.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.A derelyekészítővel köröket szaggatunk,majd bele tesszük a tésztát a készítőbe,teszünk bele egy kanál túrót,és összecsukjuk.Forró vízben kifőzzük és a prított prézlire szedjük.Porcukrops tejföllel meglocvsolva tálaljuk.

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Ez nagyon gusztán néz ki!