2008. december 18., csütörtök

Havasháztető


A piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 kanál víz
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
A vaníliás krémhez:

  • 15 dkg margarin;
  • 1 csomag vaníliás cukor;
  • 3 evőkanál kristálycukor;
  • 4 dl tej;
  • 1 csomag főznivaló vanília ízű pudingpor
A közepéhez:
  • 6 dkg margarin;
  • 1,5 dl tej;
  • 2 evőkanál keserű kakaópor;
  • 2 evőkanál rum;
  • 20 dkg darált háztartási keksz;
  • 5 dkg darált dió
  • 4 evőkanál cukor
  • magozott meggy
A csokoládémázhoz:
  • 10 dkg Rama Sütőmargarin;
  • 5 evőkanál víz;
  • 2 evőkanál keserű kakaópor;
  • 15 dkg porcukor
A tetejére:
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:A piskótához a tojásokat a vízzel és a cukorral habosra keverjük,majd hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt gáztepsiben 180 fokon megsütjük.

A piskótát hosszában 3 részre vágjuk, egyet tálra teszünk belőle.

A közepére valókat összegyúrjuk, és a felét a tésztára, hosszában, félhenger alakban ráfektetjük, kirakjuk egy sor meggyel,és betakarjuk a másik felével kicsit csúcsosan.

A krémhez a pudingport a fele cukrral és a tejjel sűrű krémmé főzzük.A margarint a másik fele cukorral habosra keverjük.Amikor a puding kihűlt,összekeverjük a margarinnal.Ezt a krémet nedves késsel, háromszöget alakítva a tésztára kenjük, és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Így lesz olyan a formája, mint a háztető. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. A mázhoz a cukrot a vízzel kevergetve sűrűre főzzük,belekeverjük a kakaót és a margarint, a tészta tetejét ezzel bevonjuk, és mielőtt teljesen megszilárdulna kókuszreszelékkel is meghintjük. Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük.

2 megjegyzés:

Jutka írta...

Gratulálok, nagyon tetszik az oldalad..kellemes ünnepeket Jutka.

Csibe írta...

Snöcy, ez a háztető istenien néz ki! Ügyes vagy!