- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- vaniliaás cukor
- 3 egész tojás
- 4 evőkanál tej
- 5 dkg örölt dió
- reszeltcitromhéj
- 2o dkg liszt
A margarint a cukorral,vaniliás cukorral habosra keverjük.Egyenként belekeverjük a tojásokat,a tejet,a diót,citromhéjatés a sütőporral elkevert lisztet.
Kivajazott tortaformába öntjük és sürün kirakjuk vékonyra szeletelt hámozott alma cikkekkel kökörössen.Cukorral és pici fahéjjal meghintjük.
Forró sütőbe tűpróbáig sütjük.
Ha megsült még forrón megkenjük vizzel elkevert sárgabarack lekvárral
2 megjegyzés:
A darált dió a tésztába vagy az alma tetejére kerül?
Szia!
A darűált diót a tésztájába kell keverni.
Megjegyzés küldése