2011. április 10., vasárnap

Búvár túrós meggyel


Ez a süti pár éve az NLC sütis topicjában szép karriert futott be. Akkor csak elmentettem a receptet,de nem került rá sor. Sajnos, hogy ki tette föl, azt nem mentettem le, úgyhogy aki ráismer, vagy tudja, hogy kinek lehet megköszönni, kérem szóljon! Most valahogy eszembe jutott, és elkészítettem.Nem csodálom a karriert, tényleg nagyon finom, és villám gyors süti!

A tésztához
  • 1 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 1,5 dl étolaj
  • 35 dkg liszt
  • 2 púposabb evőkanál kakaópor
  • csipet só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 nagy pohár   joghurt
A túrótöltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 5dkg olvasztott vaj vagy margarin
Először a tölteléket készítettem el. Egy tálban villával összetörtem a túrót, majd hozzákevertem a többi hozzávalót.
A tésztához elkevertem a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban habverővel a tojást a cukrokkal kicsit jobban összekevertem ,kisebb adagokban hozzáöntöttem az olajat . Ezután felváltva hozzátettem a lisztes kakaót és a joghurtot. Sűrű, de kissé folyékony tésztát kell kapni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem a tésztát, elsimítottam. Egy evőkanállal halmokat raktam a túrós töltelékből a tészta tetejére, ami belesüllyed a tésztába, ettől lesz búvár.
Az eredeti receptben mazsola is van, de mi azt nem szeretjük, így a csokis részekre magozott meggyet szórtam.

180 fokon, légkeveréssel kb. 45 perc alatt sült meg.

1 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Még soha nem ettem,de nagyon finom lehet,guszta nagyon!