Ezt a sütit unokatesóm párjától tanultam, csak én diétás változatban készítettem, hogy a férjem is tudjon enni belőle.
A krémhez:
- kb 30-35 dkg fagyasztott eper
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habbá vert tejszín
- 15 dkg nyírfa cukor
- 2 csg zselatin fix
A piskótához:
- 2 tojás
- 2 evőkanál sima liszt
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 4 kanál nyírfacukor
- 2 kanál víz.
- pici sütőpor
A tojásokat a cukorral és a vízzel habosra kevertem, majd óvatosan beleforgattam a sütőporral összekevert liszteket. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem és negsütöttem. Míg sült elkészítettem a krémet.
A kiolvadt epret összeturmixoltam, habverővel összekevertem a mascarponéval és a cukorral, és a zselatinfix-el. A tejszínt kemény habbá verjük a másik zselatinfixel, és óvatosan az epres krémhez keverjük.
A kihűlt piskótára simítjuk, és pár órára hűtőbe tesszük. Friss eperrel, és tejszínhabbal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése