Már régebb óta gondolkodom, hogy hogy tudnék mézes puszit sütni, méz nélkül. Elkezdtem keresgetnoi a neten, és találtam Diabetikus mézet. A közeli Bioboltban volt is, úgyhogy tegnap begyúrtam, ma megsütöttem.
Csak egy problémám van..... Mivel írókázzam???? Azért ilyen meztelenek szegények, mert semmi ötletem, hogy mivel kéne a tojásfehérjét kikevernem, hogy megfelelő állagú írókát kapjak??
Nincs valakinek valami ötlete???
A Mézik egyébként így készültek:
- 12,5 dkg diabetikus méz
- 12,5 dkg tk. rozsliszt
- 12,5 dkg tönköly liszt
- 6 dkg nyírfacukor
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 2 teáskanál mézeskalácsfűszer
- 1 csg sütőpor
- reszelt citromhéj
Ma kinyújtottam, kiszaggattam, és 7-8 perc alatt, légkeverésnél 2 tepsit egyszerre 180 fokon megsütöttem.
Pont olyan, mint az igazi, még meg is keményedett!!
2 megjegyzés:
Próbáld meg fruktózzal! Nem biztos, hogy jó, de egy próbát megér. 30-40%-kal kevesebb kell belőle, mint a cukorból, és nem is olyan nagyon szemcsés...
Szerintem xilit is jó lenne! Bővebbet találsz: xilit.hu oldalon!
Megjegyzés küldése