Ezt a receptet a Kifőztük-Karácsony különszámába készítettem, és ez lesz nálunk Szenteste is. Akár előző nap is elő készíthető a hal, és másnap csak sütni kell.
Hozzávalók:
- 12 szelet tenyérnyi harcsafilé
- 5 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- medvehagyma (fagyasztott) vagy fokhagyma
- petrezselyemzöd
- só
- bors
- halfűszer
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
a hercegnőburgonyához:
- 1 kg burgonya
- 5 dkg vaj
- 10 dkg reszeltsajt
- 2 tojássárgája
- só
- szerecsendió
A vajat, a reszeltsajtot, a medvehagymát és a petrezselyemzöldet pici borssal elkeverjük, majd 1 cm vastag téglalappá formázzuk. Mélyhűtőbe tesszük 20 percre.
Közben a halat besózzuk és meghintjük kevés halfűszerrel.
Minden szelet halra 1 cm-es fűszervaj-csíkot teszünk, félbehajtjuk, a széleket lenyomkodjuk, és lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.
Hűtőszekrénybe tesszük legalább fél órára, hogy a vaj visszadermedjen.
Bő, forró olajban pirosra sütjük.
A körethez a meghámozott burgonyát kockára vágva, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, összetörjük. Még forrón bele keverjük a vajat, és a sajtot, fűszerezzük a szerecsendióval. Hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a tojássárgákat.
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
A krumplis masszát habzsákba töltjük, és sütő papírral bélelt tepsibe halmokat nyomunk. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
5 megjegyzés:
Ez nagyon finom lehet és kíváló ötlet az Ünnepekre, köszönöm!:-)*
Békés, Boldog Karácsonyt kívánok neked!
Kedves Snöcy! Szeretnék linket cserélni veled, kérlek látogass el a blogomra...
Üdvözlettel: Kutya és Konyha
http://kutyaeskonyha.blogspot.com/
...és ha van kedved csatlakozz hozzánk! Én már megtettem Nálad! :) Boldog Új Évet!
Ez fenséges lehet!:-)
Megjegyzés küldése