2010. november 28., vasárnap

Mézi light

Mióta a férjem cukorbeteg lett, kevesebbet sütök, és ha sütök is, azt is úgy természetese, hogy Ő is tudjon belőle enni.

Már régebb óta gondolkodom, hogy hogy tudnék mézes puszit sütni, méz nélkül. Elkezdtem keresgetnoi a neten, és találtam Diabetikus mézet. A közeli Bioboltban volt is, úgyhogy tegnap begyúrtam, ma megsütöttem.

Csak egy problémám van..... Mivel írókázzam???? Azért ilyen meztelenek szegények, mert semmi ötletem, hogy mivel kéne a tojásfehérjét kikevernem, hogy megfelelő állagú írókát kapjak??

Nincs valakinek valami ötlete???

A Mézik egyébként így készültek:

  •  12,5 dkg diabetikus méz
  • 12,5 dkg tk. rozsliszt
  • 12,5 dkg tönköly liszt
  • 6 dkg nyírfacukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 teáskanál mézeskalácsfűszer
  • 1 csg sütőpor
  • reszelt citromhéj
A mézet, a vajat, a cukrot összemelegítettem, mikor kihűlt, hozzákevertem a sütőporral elkevert lisztet, a fűszert, a tojást, a citromhéjat. Egyéjszakát a hűtőben pihent.

Ma kinyújtottam, kiszaggattam, és 7-8 perc alatt, légkeverésnél 2 tepsit egyszerre 180 fokon megsütöttem.
Pont olyan, mint az igazi, még meg is keményedett!! 

2 megjegyzés:

Gomba írta...

Próbáld meg fruktózzal! Nem biztos, hogy jó, de egy próbát megér. 30-40%-kal kevesebb kell belőle, mint a cukorból, és nem is olyan nagyon szemcsés...

Ritmus írta...

Szerintem xilit is jó lenne! Bővebbet találsz: xilit.hu oldalon!