Latsia kenyere tetszett meg a napokban, ma olyat sütöttem, némi változtatással
- 20 dkg öregtészta
- 20 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg simaliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 2 dl langyosvíz
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk só
- 1 tk barna nádcukor
- 1 dkg friss élesztő
- 2 ek zabpehely
- 2 ek lenmag
- 1 ek vegyes magkeverék a szóráshoz
Mikor megkelt, átgyúrtam, egy sütőpapírral bélelt jénaiba tettem és kb. 30 percig kelesztettem.
Lekentem vízzel, bevagdostam, megszórtam magokkal és 210 fokra előmelegített sütőbe megsütöttem, légkeveréssel.
A sütő aljába -Latsia módszerével - jégkocskákat szórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése