A férjem azt nem annyira szereti, így inkább fusilivel csináltam.
- 25 dkg Fusili tészta,
- 1 üveg házi hámozott paradicsom konzerv,
- 2 db natúr tömlős sajt ,
- 50 dkg mélyhűtött brokkoli,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj,
- olívaolaj,
- só,
- 1 csokor friss bazsalikomlevél,
- 1 ág friss rozmaring,
- darált bors
A tésztát főzzük ki sós vízben a rózsáira szedett brokkolival együtt. Vigyázzunk csak körülbelül nyolc percig főzzük, hogy a tészta ne főjön meg túlságosan. Ha elkészült szűrjük le.
Kenjünk ki vajjal egy nagy tűzálló sütőedényt, majd tegyük bele a brokkolis tésztát. Kanalazzunk rá a paradicsomszószt, és jól keverjük össze. Tetejére osszuk szét a krémsajtot, majd tegyük forró sütőbe, és közepes hőmérsékleten, kb 150 fokon süssük 25-30 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése