2008. december 13., szombat

Karácsonyi receptverseny I. Gesztenye krémleves

  • 1 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint reszelt narancshéj
  • 3 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 liter tej
  • 1/2 dl rum
  • 15 dkg aszaltszilva
  • 25 dkg gesztenyemassza
A szilvát rumba áztatom.2 dl tejjel a pudingport csomómentesre elkeverem. A barnacukrot hozzáadom,és együtt simára keverem. A megmaradt tejet felforralom, és az elkevert pudingporos krémet hozzáadom úgy, hogy csomómentes maradjon. Belemorzsolom a gesztenyemasszát, és pár percig főzöm. Ha jól átfőtt, leveszem a tűzről, ízesítem a vaníliás cukorral, dúsítom a tejszínnel és a mézzel meglocsolom.Langyosan tálalom
Tálaláskor beleszórom az aszalt szilvát és tejszínhabbal díszítem.

Előző nap is el lehet készíteni,másnap csak langyosra kell melegíteni.Így az ízek is jobban összeérnek.

3 megjegyzés:

Taksár Ferenc írta...

Kedves Snöcy!
A receptet olvasva a gesztenyekrémleves rumos mazsolával
recept jutott eszembe.
Megjegyzés: a krémlevesek olyan (áttört) levesek, amelyek párolásához, illetve a fehér rántás készítéséhez margarint vagy vajat használunk, és amelyeket tálalás előtt legírozunk (tejszín vagy tejföl és tojássárgája keveréke) és montírozunk (a kész levesbe apró margarin-, vagy vajdarabkákat keverünk). Kukorica-krémleves, gesztenyekrémleves, kaporleves, frankfurti krémleves, francia zöldségleves stb. (vajdarabokat rámorzsolva). Vízgőz fölött tartjuk készen.
Lásd. Gesztenyekrémleves rumos mazsolával receptet
Üdvözlettel:
Taksár Ferenc

Snöcy írta...

Kedves Ferenc!

Köszönöm a tájékoztatást,de ez a leves nekünk így is nagyon ízlett,még ha esetleg így nem is krémleves a neve.
Bár teljesen krémes volt,és azt gondolom,hogy ha nem is teljesen "szabályosan" lett elkészítve, azért még krémleves.
Üdvözlettel:Snöcy

Tünci írta...

Kipróbáltam a receptedet, mennyei! Köszönöm!