Régen,gyerekkoromban anyukám sokszor készített ilyet.Aztána hétvégéről maradt zsemle és eszembe jutott a töltött zsömle....
- 4 db zsemle
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 7-8 dkg cukor
- 1 csg vaniliás cukor
- kevés tej
- fél doboz tejföl
- vaj a tepsi kikenéséhez.
A zsömlék tetejét levágjuk,belsejüket kikaparjuk,tejbe áztatjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral , a vaniliás cukorral, és a tojással,majd a beáztatott zsemle belet kicsit kicsavarjuk és a a túróhoz keverjük.
A kalap és bél nélküli zyemléket egy pillanatra tejbe mártjuk,majd megtöltjük a túrós masszával.A kalapokat is bele mártjuk a tejbe ,és a zsömlék tetejére tesszük.
Egy tesit kivajazunk ,és beletesszük a zsömiket.Tetejüket megkenjük tejföllel,és forró sütőben megsütjük.
1 megjegyzés:
De jó, hogy beírtad! Gyerekkoromban ettem utoljára, én is nagyon szerettem. Kipróbálom, hátha ízlik a gyerekeimnek is.
Megjegyzés küldése