2008. szeptember 12., péntek

Szilvalekvár wokban

Nagymamám mindig azt mondta,hogy jó szilvalekvárt csak öntöttvas lábosban lehet főzni.
Mivel olyanom nekem nincs, gondoltam az öntöttvas wok is megteszi.

Hozzávalók:
  • 3 kg szilva
  • kb 1-1,5 dl rum
  • pici ecet

A szilvákat megmostam,kimagoztam és félbevágtam.A wok-ot ecettel kiöblítettem,néhány szilvamagot az aljára tettem,rá a szilvát és 6 órán át néha megkeverve főztem.

Forrón üvegekbe tettem,a tetejére annyi rumot öntöttem,hogy a lekvártól az üveg szájáig tele legyen.

Lezártam az üvegeket és száraz dunsztban pihentek másnapig.

A 3 kg szilvából 4 kisüveg lekvár lett.Tavaly is így raktam el,garantáltan finom!

Nincsenek megjegyzések: