Ezt a receptet is a Kiskegyed konyhája szeptemberi számából készítettem.
- 1 kisebb kelkáposzta
- 1 közepes vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 szikkadt zsemle
- 1 tojás
- 1 kisdoboz paradicsompüré
- 50 dkg darálthús
- 1 kk. kakukkfű
- 1/4 kk.provance-i fűszer
- 5 dl tejföl
- 10 dkg szeletelt bacon
A kelkáposzta leveleket lobogó forró ,sós vízben 3-5 percig főzzük.A zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk,majd bele keverjük az apróra vágott hagymát,összezúzott fokhagymát,tojást,paradicsom pürét és a darált húst.Sózzuk,fűszerezzük jól összedolgozzuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.Egy tepsit vajjal kikenünk,aljára teszünk egy sor kellevelet,megkenjük a hús egyharmadával,megkenjük tejföllel.Beborítjuk kellevéllel,hús,tejföl.Még egy réteget csinálunk,a tetejére kellevél kerüljön.Megkenjük tejföllel,szeletelt baconnal betakarjuk.Alufóliával lefedjük,és 1 órán át pároljuk a forró sütőben.A fóliát levéve 200fokra kaőpcsoljuk a sütőt,és még 20-25 percig pirítjuk.
Snöcy:
-nekem nagyon ízlett,legközelebb is így fogom csinálni a rakott kelt.Sokkal könnyebb mint a hagyopmányos módon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése