2008. április 2., szerda

Almás kosárka diós habsapkával

Kosárkaforma híján a muffintepsi hátulján gyártottam a kosárkákat.

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 2 kanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 kanál tejföl
  • csipet só.

A margarint a liszttel elmorzsoltam,belekevertem a többi hozzávalót,vékonyra nyújtottam,kiszaggattam kör alakúra és a muffin tepsi hátulján félig megsütöttem
Kb 1+1/2 kg almát megpucoltam,lereszeltem kevés cukorral és fahjéjjal megpároltam.Mikor kész volt pici vízben lekevret keményítővel sűrítettem.
Ezzel a masszával megtöltöttem a kosárkákat
2 tojás fehérjét kb 8 dkg porcukorral habosra kevertem,bele kevertem kb 10 dkg darált diót és az alma tetejére kanalaztam.(szebb lett volna csillag csövesből kinyomni,de az sincs) Visszatettem a sütőbe és addig sütöttem míg a hab meg nem pirult.

Gondolom igazi kosárka formában sokkal szebben kivitelezhető lett volna,de ez van.Nekem tetszik és ami a lényeg nagyon finom!!

2 megjegyzés:

MGL írta...

Hi

Örülök hogy kipróbáltad a muffin forma hátán sütést-mert már én is játszom a gondolattal egy idelye, csak még nem próbáltam ki. Szépek lettek.

Gourmandlizard

Ottis írta...

Szia, hát ez nagyon jó ötlet.Még csak most bukkantam rá, én is kipróbálom.Nekem van kosárka formám, de azzal nem lesz ilyen nagy szép kosár!