A raguhoz:
- 1/2 kg csirkemell
- 1/2 csg fagyasztott franciasaláta alap
- 2 dl főzőtejszin
- petrezselyem
- só
- bors
- fehérbor
- pici liszt
A kroketthez:
- 2-3 db főttkrumpli
- 1 tojás
- liszt
- só
- zsemlemorzsa
A csirkemellett csíkokra vágtam és pici olajon fehéredésig pirítottam.Felöntöttem kb 1/2 dl fehérborral,hozzáadtam a zöldségeket,sóztam,borsoztam,majorannával megszórtam és puhára pároltam.A lisztet a tejszinben elkevertem és besűrítettem vele a ragut.Petrezselyemmel megszórtam.
A krumplit összetörtem,hozzáadtam a tojást,sót, és annyi lisztet amivel se nem kemény se nem túl puha tésztát kaptam.Kb 3-4 cm rudakat "gyúrmáztam",zsemlemorzsában meghempergettem és forró olajban kisütöttem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése