2008. január 30., szerda

Farsangi fánk



  • 50 dkg liszt,(fele rétes,fele sima)

  • 3 dl tej

  • 3 dkg élesztő

  • 1 evő kanál porcukor

  • 2 tojássárga

  • 1 pohárka rum

  • 5 dkg olvasztott vaj
Mindent a kenyérsütő gépbe dobáltam,20 percig dagasztottam,30 percig kelesztettem,nyújtottam,szaggattam,megint kelesztettem 30 percig és sütöttem.
Az a fele került alulra az olajba ami a deszkán felül volt,az első felét fedő alatt,fordítás után már fedő nélkül sütöm.

1 megjegyzés:

Dóri írta...

Szia!
Fantasztikusak ezek a fánkok. Remélem nem bánod, ha híresebbé teszem a fánkjaidat a blogomon. :)
http://mitmuveltem.blogspot.com/2009/02/mit-kapjon-nyertes.html

üdv
Dóri