2007. október 5., péntek

Tigris muffin



- Világos tésztához:
  • 13dkg liszt,

  • 8 dkg cukor,

  • ½ csomag vaníliás cukor,

  • ½ csomag sütőpor,

  • 1/2tk só,

  • egy jó késhegynyi szódabikarbóna,

  • 3 dkg olvasztott langyos vaj,

  • 1 tojás

  • 1dl tej

- Sötét tésztához:

  • 12dkg liszt,

  • 8 dkg cukor,

  • ½ csomag vaníliás cukor,

  • ½ csomag sütőpor,

  • ¼ tk só,

  • egy jó késhegynyi szódabikarbóna,

  • 1 púpos evőkanál kakaópor

  • 3 dkg olvasztott langyos vaj,

  • 1 tojás,

  • fél narancs reszelt héja (citrom is jó

  • 1dl tej
Mindkét tésztánál külön összekeverjük a száraz hozzávalókat (lista eleje a vajig), majd a vaj és a tojás keverékét és a többit hozzákeverjük (éppen csak annyira, hogy átnedvesedjen a massza). Kikenjük a muffin sütőt és a két masszát váltakozva belekanalazzuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon készítjük. A tetejére lehet olvasztott csokit csurgatni

Nincsenek megjegyzések: