2007. október 4., csütörtök

Almás fahéjas zabpelyhes muffin

  • 2 nagyobb vagy 3 kisebb alma
  • 2 db tojás
  • 10 dkg fehér tönköly liszt
  • 5 dkg teljeskiőrlésű tönköly liszt
  • 5 dkg sima liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • 1 pohár joghurt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • fél csg sütőpor
  • fahéj
  • 3 evőkanál méz
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Az almákat megpucoljuk és kockára vágjuk
A mézet a cukrot és a tojásokat habosra keverjük.Bele keverjük a vajat és a joghurtot.Egy másik tálban összekeverjük a liszteket, a zabpelyhet,a sütőport és a szódabikarbónát a fahéjat és a citromhéjat.Bele keverjük a tojásos masszát és a kockára vágott almát.Muffin tepsibe kanalazzukés előmelegített sütőben 180-200 C°-on kb 20 perc alatt megsül.

Nincsenek megjegyzések: