2007. október 9., kedd

Sütőtök risottó

  • 20 dkg sütőtök
  • 20 dkg rizs
  • 5 dkg vaj
  • 1 liter zöldségleves (leveskockából)
  • 10 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 teáskanál szerecsendió (reszelt)
  • őrölt bors


  • A sütőtököt 2,5 cm-es kockákra, vágjuk. A vaj felében üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a sütőtököt hozzáadva, kevergetve puhára főzzük. Amikor kész, villával fellazítjuk, de vigyázzunk, ne törjük pürésre! A rizst a főtt tökhöz adjuk, de nem keverjük meg. Néhány percig nagylángon főzzük, majd kevés forró levessel felöntjük, még 15 percig pároljuk, közben mindig adunk hozzá levest, ha elfogy a lé, és gyakran megkeverjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a maradék vajat, a sajtot, a szerecsendiót. Lefedve még 5 percig állni hagyjuk, utána tálaljuk.A tetejére is szórhatunk sajtot.


Nincsenek megjegyzések: