- 20 dkg sütőtök
- 20 dkg rizs
- 5 dkg vaj
- 1 liter zöldségleves (leveskockából)
- 10 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 1 fej lilahagyma
- 1 teáskanál szerecsendió (reszelt)
- őrölt bors
- só
A sütőtököt 2,5 cm-es kockákra, vágjuk. A vaj felében üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a sütőtököt hozzáadva, kevergetve puhára főzzük. Amikor kész, villával fellazítjuk, de vigyázzunk, ne törjük pürésre! A rizst a főtt tökhöz adjuk, de nem keverjük meg. Néhány percig nagylángon főzzük, majd kevés forró levessel felöntjük, még 15 percig pároljuk, közben mindig adunk hozzá levest, ha elfogy a lé, és gyakran megkeverjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a maradék vajat, a sajtot, a szerecsendiót. Lefedve még 5 percig állni hagyjuk, utána tálaljuk.A tetejére is szórhatunk sajtot.
2007. október 9., kedd
Sütőtök risottó
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése