2007. szeptember 18., kedd

Rácsos almás pite

  • 12,5 dkg finom liszt
  • 12,5 dkg tönkölybúza liszt (vegyesen teljes kiőrlésű és sima)
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1+1/2 evőkanál tejföl
  • fél sütőpor
  • 2 dkg cukor
  • kb 2-3 evőkanál méz
  • fahéj
  • 2 kg alma

A liszteket összekevertem,elmorzsoltam benne a margarint.Bele kevertem a tejfölt,a tojássárgáját,cukrot,sütőport.Összegyúrtam,a 3/4-ét kinyújtottam és tepsibe tettem.Megszórtam pici morzsával,rátettem a jól kinyomkodott reszelt almát,meglocsolgattam mézzel,megszórtam fahéjjal.A maradék tésztát kinyújtottam,és derelye vágóval csíkokat vágtam.Ezzel rácsoztam a tetejét.Megkentem a tojásfehérjével és előmelegített sütőben kb 170 fokon megsütöttem.




Nincsenek megjegyzések: