2012. augusztus 18., szombat

Milyen tűzhelyet vegyek?A héten sikerült a világ legdrágább paradicsom befőzését elkövetnem, ugyan is felrobbant közben a tűzhelyem kerámialapja. :-(  Nem tudom mitől, mert semmi extra külső behatás nem érte, egyszer csak úgy döntött, ennyi elég volt.

Szóval  most új tűzhely vásárlása előtt állok. A megboldogult Ariston tipusú volt, kerámialapos, de gáz(os).

De most úgy döntöttem, hogy villanyt szeretnék.

Ebben szeretnék tanácsokat, tapasztalatokat kérni, hogy könnyebben tudjak dönteni milyet is?
Mire figyeljek, mit tudjon mindenképp, mi az a funkció ami fölösleges, stb. ?

Indukciós?
Félindukciós?
Indukció nélküli, sima villany?

Típus? (AEG, Bosch,.......) az Aristont nem helyezném annyira előtérbe....

Köszönöm előre is!4 megjegyzés:

Hobbychef írta...

A félindukciósnak semmi értelme.
Az indukciósnak az az előnye, hogy kevés energiát fogyaszt, gyorsabban főz, mivel az energia nem arra megy el, hogy a fűtőszálakat, majd a kerámialapot, végül az edényt melegíti, hanem egyből az ételt, miközben a lap hideg marad. Ezzel pénzt (enrgiát), időt lehet megtakarítani, s biztonságosabb is. Mivel senki (gyerek sem) tudja magát megégetni. Márkára nem akarok kitérni, mert az már reklám lenne.

Veronika írta...

Tesóméknak félindukciós van, de használat közben tapasztalták, hogy a teljes indukciós lett volna a legjobb. Hihetetlen gyors a többi főzési megoldáshoz képest.

Névtelen írta...

Én nem bonyolítanám ennyire :) Főzéshez tökéletes a gáz, a hőmérséklet leggyorsabban szabályozható, a sütő pedig elektromos légkeveréses.

Maimoni írta...

Kedves Snöcy,
szeretnénk meghívni Téged egy rendezvényre, de nem találtunk e-mail címet az oldaladon.Megtennéd, hogy írsz nekem a mkalmar(kukac)laptopkonyha(pont)hu címre, hogy felvehessük veled a kapcsolatot?
Köszönöm előre is!