Én tavaly nem csináltam meg, de most muszáj volt kipróbálnom. De a következő dupla adag lesz, azthiszem....
- 20 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 11 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 tk. vaníliakivonat
- 20 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1/2 tk sütőpor
- csipet só
porcukor, vaniliacukor a forgatashoz (max. 10 dkg)
Elkészítés:
A csokit a vajjal olvasszuk össze, le a tűzről, majd adjuk hozzá a többieket – a tojásokat egyenként. Keverjük jól ki, ez egy nagyon lágy tészta lesz. Kb. 1 órára tegyük a hűtőbe, addig megköt annyira, hogy lehessen formálni. Gyúrjunk belőle 40 gombócot, ezeket forgassuk meg jól porcukorban .
Tegyük a gömböket sütőpapíros tepsibe – valamennyire távol, bár annyira nem hasal el. 160 fokon kell sütni 10-15 percig,
Fontos: étcsokiból kell készíteni, mert a tejcsokitól nem marad meg a szép formája!!!Snöcy:
- tegnap délután gyúrtam be, és ma délután sütöttem
- 13 percig volt a 170 fokos sütőben
4 megjegyzés:
Nagyon guszta kis labdacsokat csináltál! A receptet köszi!
nagyon vonzo. Koszi a receptet.
Boldog Karácsonyt kívánok neked !
Már csak az a kérdés, hogy a porcukor sütés előtt ha rákerül, neked, hogy hogy nem olvad el? Talán keményítő is van hozzá keverve? köszi a választ!
Megjegyzés küldése