2009. január 16., péntek

Gombával töltött sonkatekercs

  • 12 szelet nagyon vékony gépsonka
  • 20 dkg gomba,
  • 1 tojás,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 2 kis doboz tejföl,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa,
  • bors
  • petrezselyem

A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a felszeletelt gombát, és megsózzuk, megborsozzuk,megszórjuk petrezselyemmel. Puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, kissé kihűtjük. Hozzákeverjük a nyers tojást és 2 evőkanál tejfölt, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy kenhető, de ne túl híg krémet kapjunk. 2 szelet sonkát félig egymásra fektetünk.A sonkaszeleteket a gombás krémmel megkenjük, majd szorosan felcsavarjuk. Kikent tűzálló tálba egymás mellé szorosan beletesszük a tekercseket, és a reszelt sajttal összekevert tejföllel leöntjök. Előmelegített sütőbe. közepes lángon pirosra sütjük.

Currys rizzsel tálaltam.

3 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Snöcy!

Ez nagyon jól néz ki, én is ki fogom próbálni :-))
gesztenye

Snöcy írta...

Nagyon finom is volt,és pikk-pakk készen van.

Névtelen írta...

ezt tuti kipróbálom.Ha nem is holnap,de fel van véve a kipróbálandók listájára.A perecedben sem csalódtam.ági