
- 1/2 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 1 tojás
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 2,5 dkg cukor
- 25 dkg aszalt szilva
- 2 dl rum
- 50 dkg gesztenye massza
- 2 dkg édes keksz morzsa
- 1/2 dl tejszín
A kenéshez 1 tojás, szétválasztva
Az élesztőt elkeverjük a meglangyosított cukros tejben.A margarint elmorzsoljuk a liszttel és egy csipet sóval.Hozzáadjuk az élesztős tejet és a tojást és összegyúrjuk.Két felé osztjuk,folpackba csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap elkészítjük a tölteléket.A szilvákat 1+1/2 dl rumba áztatjuk.A gesztenyemasszát villával összetörjük,hozzáadunk 1/2 dl rumot,a kekszmorzsát, és a tejszínt.
Az egyik tésztát kinyújtjuk,megkenjük a gesztenyemassza felével,és megszórjuk a szilva felével.Felcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.Ugyan ezt megcsináljuk a másik tésztával is.
Megkenjük a tojássárgájával,majd addig amíg a tojás meg nem szárad ( kb fél óra)langyos helyen pihentetjük.Majd megkenjük a tojás fehérjével,és ismét fél órát pihentetjük.180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
2 megjegyzés:
Gratulálok, ez aztán a menü!Ügyes vagy!
Évek óta a gesztenyés bejgli jelen van karácsonyainkon, de nálunk a
nagyon sok gezstenye-töltelékben csak "jelzésként" van tészta
Megjegyzés küldése