2008. november 16., vasárnap

Hógolyó


Piskóta:

  • 4 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál kakaó
  • 1/2 csg. sütőpor
  • 12 dkg liszt
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, apránként hozzáadunk 4 evőkanál forró vizet, majd a kakaót, sütőport, kanalanként hozzákeverjük a lisztet, jól kidolgozzuk és óvatosan , hogy össze ne törjön, a 4 tojás kemény habbá vert fehérjét is. Sütőpapírral bélelünk egy tepsit és 180 fokon megsütjük .Én gáz tepsiben sütöttem,így pont jó vastag lett.

Töltelék:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
A vajat habosra keverjük 8 dkg porcukorral.A lisztet, a maradék 2 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, a tojás és a 3 dt tejet sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz és habosra keverjük.
A kisütött tésztalapot tetszés szerinti pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (jobb a kisebb, mert azt pont be lehet kapni. Kettőt egymásra tesszük úgy, hogy közte megkenjük a krémmel, majd kívűlről úgyszintén és kókuszban meghempergetjük. tetejüket csokimázzal kenjük.

2 megjegyzés:

gabojsza írta...

Nálunk ez kozák sapka néven fut:-)))

Millie írta...

Erről mindig nagymamám jut eszembe, aki minden évben ezzel várt minket. Sőt, volt többször is, hogy csak kaptunk egy postai csomagot tele hógolyóval!!! Köszönöm a receptet!