tészta:
- 1/2 kg liszt,
- 25dkg Rama,
- 1 sütőpor,
- 2 dkg élesztő,
- 1 dl tej,
- 1 e.k. cukor,
- 3 e.k. tejföl
Töltelék:
- 1 kg alma reszelve,
- 5 e.k. cukor,
- 1 k.k. őrölt fahéj,
- 1 e.k. dejó vagy darált dió (szerintem édes morzsa is jó,
- 15 dkg durvára vágott dió
- 1 tojás a kenéshez
A reszelt almát elkeverjük a cukorral és állandóan kevergetve addig főzzük, míg a levét elfővi. Hozzáadjuk a fahéjat és kihűtjük. A tészta 3/4 részét kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük, villával megszúrkáljuk. Ráterítjük a kihűlt almát és megszórjuk dióval. A maradék tésztából rácsokat teszünk a tetejére és újra pihentetjük. Sütés előtt megkenjük a rácsot. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25 percig sütjük.
Snöcy:-kihagytam a sütőport,és a diót,morzsával szórtam meg.
-az almát nyersen tettem rá,nem pároltam meg.A tetejére szórtama cukrot,a fahéjat és pici őrölt szegfűszeget
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése