2008. május 4., vasárnap

VKF! XV-Kaméleon pulykatorta


Az eredeti recept Izmiri-től származik, NLC-ről.A "tortásítás " az én művem.
  • kb 60-80 dkg pulykamell vékonyra szeletelve
  • 25 dkg baconszalonna szeletelve
  • 25-30 dkg reszelt sajt
  • 2-3 db tojás
  • liszt
  • bors,
  • krumplipüre
A pulykamellet szeletekre vágjuk, besózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Egy kerek kapcsos tortaformát kirakunk a szeletelt szalonnával, körbe-körbe. Elkezdjük rá rétegezni a pulykát a következőképen: panírozzunk minden szeletet liszt, tojás, reszelt sajt sorrendben. Addig folytatjuk, míg a hús el nem fogy. A tetejére ráhajtjuk a kilógó szalonnákat, ha maradt azt is simítsuk rá. Lefedve kezdjük el sütni, majd pirosra sütjük levéve a fedőt. Szépen megpirul körbe, alul, felül a szalonna. Ha kész kicsit hűtjük, majd kiborítjuk egy nagy lapos tányérra. Amikor teljesen kihűlt,krumplipürével vontam be az egészet.

A "sárga "díszitésnél egy kevés krumplipürét kurkumával szineztem,a "barna" diszitésnél az egész tortát vékonyan megszórtam őrölt szerecsendióval,és rózsaborssal díszitettem.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csudajó ötlet! Magam is gondolkodtam valami hasonlóban, de végül nem volt türelmem hozzá. Gratulálok a megvalósításodhoz is. Csinos. Ági

Beatbull írta...

nagyon tetszik ez a tortás ötlet, főleg, hogy teljesen édességnek néz ki még a díszítés is ;)

Snöcy írta...

Eredetileg szülinapi tortának készült mindkettő,húsimádó férjnek,és apukámnak.;-)

Névtelen írta...

Ha szabad egy megjegyzést "külsősként" tenni: nálam ez a rakott csirke- vagy pulykamell úgy készül, hogy egy sor húsra egy vékny szelet sonka, megint hús rá sonka és a fedőréteg hús. Ennek megfelelően szeletelésnél is teljesen tortahatást kelt.