- 1/2 kg fagyasztott tengeri herkentyű
- 1 kis csg surimi
- 1 doboz kínai vegyes zöldség konzerv
- 1 doboz szójacsíra konzerv
- 1 kisdoboz bambusz konzerv
- 1/2 kg gomba (lehetőleg shitaki is legyen benne)
- 2 szál újhagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál keményítő
- szójaszósz
- csípős szecsuáni fűszerkeverék
- olíva olaj
A wok-ot felmelegíti,beleönt egy kevés olíva olajat,rádobja a kiskockára vágott fokhagymát,a szeletelt újhagymát rövid ideig pirítja,majd a szeletelt gombát,a tengeri herkentyűket még fagyosan.Sózza,fűszerezi, felönti a borral és puhára párolja.
Mikor puha,hozzáadja a levüktől lecsepegtetett zöldségkonzerveket,jól összekeveri,mehet bele a méz,és kevés vízzl elkevert keményítő.felforralja,és a kifőtt tésztát jól belekeveri.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése