2008. január 9., szerda

Rizses pulykamáj


  • 1/2 kg pulykamáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg rizs
  • 20 dkg vegyes zöldségkeverék
  • petrezselyem
  • bors
  • majoranna
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.Rádobjuk a csíkokra vágott májat,sózzuk,borsozzuk és kevés majorannát szórunk rá.Lefedve kb 8-10 perc alatt puhára pároljuk.(én mindig sózom a májat,nem a sótól lesz kemény hanem attól hogy sokáig főzzük! )

Közben egy másik lábosban a rizst kevés olajon kicsit megpirítjuk,sózzuk ,beleszórjuk a zöldségeket,petrezselymet, forró vízzel felöntjük és puhára pároljuk.Mikor minden puha összekeverjük.

Nincsenek megjegyzések: