- 50 dkg liszt
- pici sütőpor,2 egész tojás
- l pohár tejföl
- l ráma margain
- 2 teáskanál só
- 4 dkg élesztő.
Az anyagokból tésztát gyúrunk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap ujjnyi vastagra nyújtani, tojással megkenni, mákkal,szezámmaggal,lenmaggal megszórva világosra sütni. (kis pogácsa szagattóval kell kiszaggatni)
Sajtkrém :
- 20 dkg reszelt sajt,
- 1 tubus Karaván ömlesztett sajt
- 4 tojássárgája,
- 5 dkg liszt
- 1 dl tej
sűrűre főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt 10 dkg margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval izesíteni.
A kihűlt pogácsákat ketté vágjuk és megtöltjük a sajtkrémmel,az oldalát reszeltsajtba hempergetjük.
1 megjegyzés:
Én tömlős sajtkrémmel szoktam tölteni a pogácsákat/szerintem egyszerűbb/, úgy is finom.
Üdv. Terus
Megjegyzés küldése