2007. december 21., péntek

Sajtkrémes pogácsa


  • 50 dkg liszt
  • pici sütőpor,2 egész tojás
  • l pohár tejföl
  • l ráma margain
  • 2 teáskanál só
  • 4 dkg élesztő.

Az anyagokból tésztát gyúrunk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap ujjnyi vastagra nyújtani, tojással megkenni, mákkal,szezámmaggal,lenmaggal megszórva világosra sütni. (kis pogácsa szagattóval kell kiszaggatni)

Sajtkrém :

  • 20 dkg reszelt sajt,
  • 1 tubus Karaván ömlesztett sajt
  • 4 tojássárgája,
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl tej

sűrűre főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt 10 dkg margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval izesíteni.

A kihűlt pogácsákat ketté vágjuk és megtöltjük a sajtkrémmel,az oldalát reszeltsajtba hempergetjük.


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én tömlős sajtkrémmel szoktam tölteni a pogácsákat/szerintem egyszerűbb/, úgy is finom.
Üdv. Terus