Macikonyhát nézegetve ma Zöldborsós borjúmájat találtam.Mivel pont pulykamáj várta hogy felengedjen,gyorsan meg is csináltam.Néhány dolgon változtattam.
- 5 db pulykamáj
- olaj
- 1 kanál keményítő
- 1 tojás
- 1 csésze vegyes zöldség(borsó,répa,kukorica), olíva olajon megpárolva
- 1 kiskanál őrölt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma apró kockára vágva
- 1 pici chili por
- szójaszósz,
- egy csipet só
- fél pohárka száraz fehér bor
A májat csíkokra vágom, megszórom a keményítővel, és elkeverem a tojással. Egy vastag falú teflonban olajat forrósítok, és állandó kevergetés mellett körben megsütöm a májat. Közben megszórom a gyömbérrel, fokhgymával, a chilivel, és beledobom az előpárolt zöldségeket, a végén pedig felöntöm a borral, és szójaszósszal, sóval ízesítem. (A sóval óvatosan, mert a szójaszósz is sós) Röviden összeforralom, és petrezselymes vadrizzsel tálalom.
Snöcy:
-a sóval tényleg óvatosan,én bevallom picit elsóztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése