Hozzávalók 30 db-hoz:
- 10 dkg sima liszt
- 10 dkg tk. tönköly liszt
- 10 dkg durum liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg nyírfacukor
- 1 tojássárgája
- 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál sütőpor
- az összeragasztáshoz diabetikus baracklekvár
először a száraz anyagokat( lisztek, cukrot, sütőport, vanília magokat, citromhéjat) összekeverem, majd gyorsan bele morzsolom a margarint. Hozzá adom a tojássárgáját, és összedolgozom. a tésztát fóliába csomagolva 1 órát a hűtőben pihentetem.
Liszttel megszórt deszkán kb fél cm vékonyra nyújtom.
Kiszaggatom, a felére szemeket, szájakat vágok, sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 8-10 percig sütöm.
Egy-egy lukasat és egy telit lekvárral összeragasztom.
Porrá őrölt nyírfacukorral megszórom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése