
Még a múlt hónapban volt a kislányom szülinapja, neki készült ez a torta Illeskrisz receptje alapján.Nagyon nagyon finom, könnyű nyári süti!
- 6 dl sűrű tejföl,
- 20 dkg porcukor,
- 30 dkg eper pürésítve,
- 5 dl tejszín kemény habbá verve,
- 450 gr. puha fajtájú babapiskóta / az a legjobb, aminek cukros egy kicsit a teteje.../
A sűrű tejfölt kikeverjük a porcukorral, belekeverjük az előzőleg alaposan megmosott és pürésített epret. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a tejföflös-epres krémhez. Veszünk egy tetszőleges jénai tálat, lerakunk az aljára egy sor piskótát, erre kenjük az 1/3 rész krémet, majd piskóta, krém, piskóta és végül a maradék krém következik. A tetejét díszithetjük tejszínhabbal és eperrel. Fontos, hogy egy éjszakára vagy legalább 5-6 órára hűtőbe tegyük, hogy a piskóta megpuhuljon és magába szívja a nedvességet....
Snöcy:
- az epret turmixolás után le szűrtem, hogy ne legyen benne mag
- torta formában csináltam, mikor levettem a formát, tejszínhabbal díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése