2008. október 16., csütörtök

Töltött óriás kagylótészta


Kira írta be ezt a receptet az Nlc-re évekkel ezelőtt.

Viszonylag sokszor készítem,nagyon finom!
  • 30 dkg nagy formatumu kagyloteszta
  • 2 kis fej ujhagyma (vagy 1 voroshagyma)
  • 3 cukkini
  • 20 dkg fott sonka
  • 20 dkg Emmentali sajt
Besamell-martashoz:
  • 4 dl tej,
  • 2 kanal liszt,
  • kis darab vaj

A cukkiniket "gyufaszalra" vagom, es hagymas olajon lassu tuzon 10 percig parolom. Felreteszem, kihutom. A sonkat es a sajtot apro kockakra vagom, elkeverem a kihult parolt cukkinivel. Sozom. borsozom. A megadott mennyisegbol besamell martast keszitek, kihutom. Elkeverem a sonkas-cukkinis-sajtos keverekkel. /ezt elozo nap este szoktam csinalni, a hutoben masnapig jol elvan). Masnap kifozom a tesztat (sos forro viz, pici olivaolaj bele, hogy ne ragadjon ossze), ovatosan leszurom, hogy ne torjenek, es kicsit kihutom. Kivajazott jenai talba rakosgatom a megtoltott tesztakat - surun egymas melle, megszorom reszelt parmezansajttal, es forro sutoben ici-picit megpiritom.

Snöcy:
-a megtöltött tésztákat tejszinnel öntöm le ,és úgy szórom meg sajttal sütés előtt

Nincsenek megjegyzések: