- 25 dkg túró
- 1 kis doboz (175 ml) natúr joghurt
- 1 csg vaniliás cukor
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl tej
- 2 evőkanál zselatin
- szintelen torta zselé
- gyümölcsök
- 15 dkg margarin
- maradék mézespuszedli
Először a szintelen tortazselét csináltam meg.Egy picit öntöttem a folpackal bélelt hasáb forma aljára.Miután megdermedt,kiraktam a gyümölcsökkel,és ráöntöttem a maradék zselét.Hagytam megdermedni.Közben a tejet a zselatinnal felfőztem,hülni hagytam.A túrót ,joghurtot,cukrokat összekevertem,beleöntöttem a langyosra hült tejes zselatint.Felét a megdermedt gyümölcs zselére öntöttem,kiraktam eperrel,és ráöntöttem a maradék túrós krémet.
A margarint felolvasztotttam,a mézespuszedlikat összemorzsoltam,elkevertem a margarinnal,és a túró tetejére kentem.
Betakartam folpackkal,és hűtőbe tettem 3-4 órára.
Kiborítottam,és óvatosan lehúztam a folpackot.Így nem ragadt bele a formába,és nem darabjaiban jött ki,hanem szépen egyben ki tudtam szedni.
Fagyasztott gyümölcsöket használtam a kivi kivételével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése