- 50 dkg pulykamell
- pici olajsó
- szecsuáni fűszerkeverék
A húst csíkokra vágjuk.Pici olíva olajat megforrósítunk,rádobjuk a húst,sózzuk,fűszerezzük,és hirtelen puhára pirítjuk.
A mártáshoz:
- 3 szál újhagyma
- 1 db. piros színü paprika,
- 1 db sárga szinű paprika
- 2 db sárgarépa,
- 1 doboz ananászkonzerv
- 15 dkg gomba
- 10 dkg zöldbab
- őrölt gyömbér,
- 5 fűszerkeverék
- szójaszósz,
- ketchup,
- méz
- az ananász leve
- keményítő
Az újhagymát karikára ( a zöldjét is),a répát gyufaszálra,a többi zöldséget apróra vágtam, majd egy kis olajon megpiritottam. Megszórtam a fűszerekkel és felöntöttem az ananászlével. Hozzáadtam 1 evőkanál ketchupot, kevés szójaszószt öntöttem hozzá, és 2 evőkanál mézet. Roppanósan puhára pároltam,bele dobtam az ananász kockákat,majd pici vízben elkevert keményítővel sűrítettem.
Bele öntöttem a húst és összeforraltam.
Párolt rizzsel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése