- kb 20 dkg liszt az alábbi elosztásban:
1/3 sima liszt
1/3 tönköly fehér liszt
1/3 teljeskiőrlésű tönköly liszt - 2 tojás
- 1 dl tej
- 1 dl ásványvíz
- 2 evőkanál olaj
- 16 szál zöld spárga
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál cukor
- 8 szelet sonka
- 3 dkg sima liszt
- 4 dl tej
- 2 tojássárga
- 2 evőkanál reszelt parmezán
Az első 5 hozzávalóbol 8 db palacsintát sütünk.Közben a spárgát a vajjal a citromlével és a cukorral megfőzzük.A 3 dkg kisztet 1 evőkanál vajon világosra pirítjuk,apránként hozzáadunk 3 dl tejet,langyosra hűtjük.Bele keverjük a tojássárgákat,a parmezánt,sózzuk,borsozzuk.1/3-át félre teszükés belekeverjük a maradék 1 dl tejet.A 2/3 masszával megkenjük a palacsintákat,mindegyikre teszünk egy szelet sonkát,és 2 db spárgát.Szorosan feltekerjük,egy kivajazott tűzálló tálba sorba fektetjük.Meglocsoljuk a félretett,hígitott masszával,a tetejét is megszórjuk kevés parmezánnal és forró sütőben pirosra sütjük.
2 megjegyzés:
Szia, nagyon guszta a palacsintád!...ideje lenne nekem is kipróbálni a spárgát ;)
Szia!
Köszi!
Én már alig vártam a spárga szezont,én nagyon szeretem!
Megjegyzés küldése