A Vacsoracsatában főzte Ungár Anikó ezt a levest.
- 1 szál nagyobb méretű póré hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csomag friss petrezselyem
- 2 db zsenge sárgarépa
- 3 dl tejszín
- 1/2 l húsleves (lehet 2 leveskockából is)
- só
- fehér bors
- curry
- őrölt szerecsendió
- kakukkfű
- 5 dkg margarin
- kevés olívaolaj
Elkészítési mód:
A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kisidő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépát is adjuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, rakjunk minden fűszerből egy kanállal bele. Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz. Ezután öntsünk hozzá egy kicsi húslét, amit további öt percig hagyjunk párolni, aztán adjuk hozzá a főzőtejszínt is. Egy bot mixerrel vagy egy turmixgépben passzírozzuk össze a maradék húslevest és öntsük hozzá.
Snöcy:
-beletettem minden fűszerből az előírtat,még a fehérborsból is,de az egy kicsit soknak bizonyult,elég borsos lett.
-piritott kenyérkockával és reszelt sajttal megszórva tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése