- 1 kisebb ponty filé
- 1/2 kg savanyú káposzta
- 5-6 szem krumpli
- 1 doboz tejföl
- füstölt szalonna
- só
- bors
A krumplit héjában megfőzzük.Míg a krumpli fő, a halfilét beirdaljuk és besózzuk, borsozzuk,a savanyú káposztát pici olajon megpirítjuk.
Egy tűzálló tál (vagy római tál) aljára szalonna szeleteket teszünk,erre a karikára vágott főtt krumplit, megsózzuk, rá a halat,a tetejére a pirított káposztát, meglocsoljuk tejföllel,és megsütjük.
A káposzta teljesen elveszi a túl erő hal ízt,így azok is szeretni szokták akik a pontyot nem annyira kedvelik.
Ugyan ezt szoktam csirke combbal is,csak akkor a combok bőre alá dugdosom a káposztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése