- 10 kisebb vagy 5 nagyobb szelet sovány marha hús
- 10 dkg bacon szalonna
- 30 dkg gomba
- 2 szikkadt zsemle
- 1 főtt tojás
- 1 nyers tojás
- petrezselyem
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 duci gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- kakukkfű
- bazsalikom
- majoranna
A húst kiklopfoljuk,a nagyobb szeleteket félbe vágjuk,besózzuk.
A töltelékhez a zsömlét tejbe áztatjuk.A gombát megtisztítjuk ,felszeleteljük.
A bacont kockára vágjuk és megpirítjuk.Rátesszük az apróra vágott vöröshagyma felét,a gombát, picit sózzuk és megpároljuk a gombát.A ragut kicsit kihűtjük,belekeverjük a kinyomott zsömlét, a nyers és a kockára vágott tojást,a fűszereket.Ezzel a töltelékkel megtöltjük a hústekercseket,feltekerjük és cérnával körbe kötjük.
A hagyma másik felét és az apróra vágott fokhagymát pici olajon megpárolunk,rátesszük a hústekercseket és kicsit megpirítjuk minden oldalukat.Felöntjük pici vízzel és puhára pároljuk.
Petrezselymes rizzsel és almakompóttal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése