- 1,5 kg karaj csont nélkül
- 10-12 szelet bacon szalonna
- 10-12 szelet gépsonka
- 10-12 szelet sajt (Kb. akkora, mint a hús szelet fele)
- kakukkfű
- majoranna
- medvehagyma
- olíva olaj
- só
- vaj
A húst el kezdjük szeletelni, de nem vágjuk át alul.
A fűszereket, a sót az olajjal elkeverjük, és a hússzeletek között bekenjük. Hűtőbe tesszük pár órára, akár egy éjszakára is.
A minden szelet sajtot becsomagoljunk egy szelet gépsonkába, körbetekerjük egy szelet baconnal és minden hús szelet közé dugunk egy "csomagot".
Mikor kész, zsineggel hosszában át kötjük a húst.
Tepsi aljába pici vizet öntünk, beletesszük a húst, a tetejét megszórjuk vaj darabkákkal és először fólia alatt sütjük, majd mikor puha, levesszük a fóliát és megpirítjuk.
Hidegen, a hús sarkától kezdve srégen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése