Gabojszánál láttam ezt a receptet, és azonnal ki is próbáltam, csak idő hiány következtében csak most teszem közzé.
Hozzávalók 6 papucshoz:
- 1 csomag friss leveles tészta
- 6 szelet gépsonka
- 6 szelet sajt
- 18 fehér spárgasíp
- 1 tojás
- 1 ek szezámmag
- só, frissen őrölt bors
A készre nyújtott leveles tésztát kiterítem, hat négyzetre vágom, a maradék tésztát felcsíkozom. A tészta négyzetekre fektetek 1-1 szelet sajtot, sonkát és mindegyikbe teszek 3 megmosott, fás végétől megszabadított, szükség esetén meghámozott spárgasípot. Megsózom, tekerek rá borsot. A tésztanégyzet két ellenkező sarkát összefogom, tojással megragasztom, keresztbe erősítek rá egy vékony csík leveles tésztát, bekenem az egészet tojással, megszórom szezámmaggal majd 220 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 20-25 perc alatt megsütöm.
Snöcy:
- minden sonka és sajt közé tettem pár levél medve hagymát
- szezám mag hiányában len maggalé szórtam.
Cole slaw:
- 50 dkg fehér káposzta, csíkokra gyalulva-vágva,
- 20 dkg nyers sárgarépa hosszúkás csíkokra reszelve.
- 1 kis csokor medvehagyma apróra vágva
Összekeverni, majd a következő öntetet rátenni:
- 6 dkg majonéz,
- 1 pohár tejföl,
- 1 evőkanál almaecet,
- 1 teáskanál só,
- kevés őrölt bors.
Legalább 1 órán át a hűtőben pihentetni, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése