- 3 tojás
- 3 kanál víz
- 6 kanál cukor
- 6 kanál liszt
- 1/4 kávéskanál sütőpor
A tojásokat a vízzel és cukorral habosra keverjük,beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet,sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük.170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
belülre:
- 6 tojás
- 14 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- 1/2 kávéskanál sütőpor
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük,belesziáljuk a sütőporral elkevert lisztet,és óvtosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.A 2/3 rézét sütőpapírral bélelt gázepsibe simítjuk,előmelegített sütőbe megsütjük.A maradékot egy másik gáztepsi felébe simítjuk és megsütjük.
krém:
- kb 1/2 kg eper leturmixolva (kb 6 dl legyen,ha kevesebb kicsi vízzel higíthatjuk)
- 1+1/2 csg epres pudingpor
- 7 dkg cukor
- 35 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 1/2 l habbávert tejszin
- 1 zacskó zselatinfix
A turmixolt epret leszűrjü,belekeverjük a pudingot és a cukrot belekeverjük,sűrűre főzzük.A margarint a porcukorral habosra keverjük,a tejszint a zseléfix-el felverjük.HA az epres puding kihűlt,belekeverjük a margarinba,jól elkeverjükés óvatosan beleforgatjuk a tejszinhabot.
A kör alakú piskótát félbe vágjuk,az alsó lapot visszatesstük a tortaformába,megkenjük krémmel.A nagy tepsiben sült piskotát kb 4 cm-s csíkokra vágjuk,megkenjük a csíkokat krémmel és spirál szerűen ,belülről kifelé a tortaformába tekergetjük.A tetejét is megkenjük a maradék krémmel.hűtőbe tesszük 2-3 órára,de jobb ha egy éjszakára.
Leveszük a torta karimát,és tejszinhabbal körbe vonjuk.
1 megjegyzés:
Gyönyörű!Gratulálok, nagyon szép tortáid vannak!
Megjegyzés küldése